Gr8Meal Vingåker AB grundades 1 oktober 2020 utav Kajsa Ekengren

Koncept

Gr8Meal är ett cateringföretag som jobbar med flera olika koncept. Ett utav dom är vårt fryskoncept till företag. Gr8Meal köper in frysar som vi ställer ut på företag. Dessa frysar fyller vi med matlådor och ställer dit en swishskylt. Därmed kan samtliga anställda ha möjlighet till att kunna köpa sig en lunchlåda varje dag. Idag finns våra frysar hos 4 företag, och dessa är XL Bygg Ålsäter, Voith Fabrics, Vytab samt på Thorstensons bondgård. Självklart vill vi komma ut till fler företag med frysar, och vi ser bra möjligheter till detta.

Gr8Meal har även en överenskommelse med Bengans glass och mat som har sina pelare i Katrineholm. Bengt som driver företaget är en driven man i sina bästa år. Han köper in matlådor utav oss som han sedan säljer vidare till folket ute på landsbygden. Ett fantastiskt samarbete!

Ett liknande samarbete har vi nyligen startat med Vingåkers golfbana. Dom köper även in matlådor utav oss som de säljer som lunch i deras restaurang. Då dom har en säsongsbaserad verksamhet så vårt samarbete med dom är som störst under sommartid. Ännu ett otroligt roligt samarbete!

Vi har även nyligen påbörjat ett frukostkoncept. Många väljer att uppmärksamma fredagen lite extra genom att köpa sig en ”godare” frukost, och självklart vill Gr8Meal ställa upp med ett koncept för er. Frukostkonceptet funkar för både företag och privatpersoner. Företag boka sin frukost via vår hemsida, ringa eller mejla till oss. Medans vi kör varje jämn vecka frukost take away i butiken för alla privatpersoner. Vi har tagit fram två frukostlådor, en byggarfrukostlåda och en hälsofrukostlåda. Självklart har vi även tagit fram en hel drös med frukostbaguetter med olika fyllningar till. 30 cm baguetter som mättar samtligas magar! Ett riktigt roligt koncept!

Om mig

Mitt namn är Kajsa Ekengren och jag är en 19 årig tjej med sina grundpelare från Vingåker. Jag startade Gr8Meal när jag var 18 år för att jag ville testa på att driva eget företag. Jag tog studenten sommaren 2020 och var då färdig utbildad säljare från handels och administrationsprogrammet. Under en 2 års period har jag tidigare arbetat på OKQ8 i Vingåker. Men jag har även arbetat timmar på Actic gymmet i Vingåker. Jag är en driven person som älskar nya utmaningar. Min senaste utmaning jag antog vara att starta ett eget företag på egen hand.

Varför ville jag starta företag?

Jag fick en tankeställare om att jag ville hitta på något eget. Bli min egen chef, och testa på hur det skulle vara att driva ett eget företag. Jag ville se hur långt jag skulle kunna komma med mitt eget driv.

Hur kom jag på idén med matlådor?

När jag stod på OKQ8 och såg alla dessa lastbilschaufförer, hantverkare, affärsmän mm som kom in och köpte lunch varje dag. Då insåg jag att vad de egentligen sökte efter. Det skulle vara något som gick snabbt att få i sig, smakade bra och mättade ordentligt. Där slog det mig! Jag ville hitta ett nytt alternativ för dessa arbetare. Något som var lika snabbt och enkelt. Men som främst skulle mätta både en lastbilschaufförs mage som en hantverkares. Där ifrån börja jag göra matlådor. Det skulle vara en god matlåda som innehöll smakrik mat, men främst Bra mat. Samtliga lådor skulle vara hemmalagade från grunden.

Varför började du med husmanskost?

Vi tillagar endast husmanskost för att jag anser att det är något som saknas på marknaden. Det finns pizzerior, det finns grillar och thai mat. Men finns det någonstans där du kan få en hemmalagad kålpudding? Inte här i alla fall! Jag personligen saknar den klassiskt svenska husmanskosten som du inte kan köpa idag på en ”vanlig” restaurang. Jag vill att husmanskosten ska kunna finnas som ett alternativ hos oss i samhället. Men för tillfället, i alla fall i Vingåker.